Counseling Uitgeest

Wanneer/waarom counseling?

Druk in je hoofd, vermoeidheid, hoofdpijn, vastzittende schouders, hoog in je ademhaling, boos, prikkelbaar, onzeker, een gevoel niet meer te willen leven... Staat hier iets bij waarin je jezelf herkent? Dan kan counseling je helpen.

Vaak voelen we de spanning in ons lijf niet (meer) doordat we te veel in ons hoofd zitten. Stress kan onder meer ontstaan door een gespannen thuissituatie, een scheiding, hoge werkdruk of afscheid moeten nemen van een dierbare. Je leven loopt niet zoals jij zou willen en je gevoelens en emoties hierover heb je (al dan niet bewust) weggestopt. Weggestopte emotie en verdrongen gevoelens zorgen voor blokkering naar de rest van ons lichaam en veroorzaken daar klachten. Het kan je helpen om weer uit je hoofd te stappen en te voelen wat er in je lijf gebeurt.

Werkwijze
Je hoofd en lijf zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je lichaam liegt niet en daarom nemen we jouw lichaam als uitgangspunt. In de behandeling zet ik jou en waar je tegenaan loopt centraal. Ik kijk naar wat er zich in het hier en nu aandient zonder voorbij te gaan aan het verleden. Ik benoem wat jij mij vertelt en doe lichaamsgerichte oefeningen.

Wat levert counseling jou op?
Door de gesprekken die wij voeren en soms met behulp van oefeningen kun je nieuwe inzichten krijgen en onderzoeken wat voor jou werkt. Jouw situatie of probleem bespreekbaar maken zorgt ervoor dat je bewust wordt van waar je spanning vandaan komt en hoe je met een situatie om kunt gaan. Vaak kun je een situatie niet veranderen maar wel hoe je met die situatie omgaat.

Je zoekt het antwoord op vragen als: hoe ga ik om met het gemis van mijn dierbare? Hoe komt het dat ik doet wat ik doe? Waar liggen mijn grenzen en waar komen deze grenzen vandaan?

Door veranderingen in je gedachten, gevoelens en gedrag krijg je weer meer plezier in je leven. Het is een bewustwording van eigen lichaam en geest.

Wordt counseling vergoed?
Een gesprek duurt 60 minuten. Het aantal consulten is aan jou. Ieder loopt zijn levenspad op eigen tempo. Omdat mijn praktijk is aangesloten bij de LVPW kun je (een deel van de) kosten vergoed krijgen. Benieuwd of dit voor jouw zorgverzekeraar geldt? Bekijk het overzicht op de website van de LVPW.

Registratie en lidmaatschap
LVPW, Landelijke Vereniging Psychosociaal Werkende 856
RBCZ, Registertherapeut Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg 401232
SCAG, Stichting Complementaire en Alternatieve Geneeswijzen 11301
KvK, Handelsregister met kamer van koophandel nummer 34380517
BTW nummer NL002122305B83

Wat kun je verwachten?

In overleg kijken we welke behandeling het beste bij jou past. In de behandeling zet ik jou en waar je tegenaan loopt centraal. Ik combineer zoals gezegd meerdere behandelvormen, want per persoon verschilt wat goed helpt.

Counseling
60 minuten
Lichaamsgerichte begeleiding
60 minuten
Massage, ontspannings, sport,- klachtgericht
30-45-60 minuten
Klankschaalmassage
Gecombineerd met een massage
Voetreflexmassage
45 minuten
Hot Stone-massage
Gecombineerd met een massage
Cupping
Gecombineerd met een massage

Alle behandelingen zijn op afspraak.

Openingstijden

Maandag
08.30 tot 18.00 uur
Dinsdag
08.30 tot 18.00 uur
Woensdag
08.30 tot 18.00 uur
Donderdag
08.30 tot 18.00 uur
Vrijdag
08.30 tot 18.00 uur
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten

Alle behandelingen zijn op afspraak.